Dutch fellow

Den Haag, 5 mei 2020

Vluchtplan gewijzigd

Dat bevrijdingsdag 2020 de boeken in zal gaan als buitengewoon bijzonder staat als een paal boven water. In de late namiddag besluit ik nog wat testopnames met de Mavic 2 Pro te maken. Vanwege de heersende Corona crisis is het alweer enige tijd geleden dat ik mijn laatste dronevlucht gemaakt heb was het testen van de drone en het maken van vluchturen geen overbodige luxe. Aangezien ik het luchtruim van Scheveningen beter ken dan het wegennet kies ik het Zuider Havenhoofd als locatie uit in de hoop nog op tijd te zijn voor de zonsondergang. Dit plan pakte echter compleet anders uit dan verwacht.

 

 

Surfer op zee in nood

Vrijwel direct nadat ik ben opgestegen komt er een man zichtbaar aangeslagen op mij afgerend en vraagt of ik hem wil helpen zoeken naar een surfer op zee in nood. Het flesje bier dat hij in zijn hand hield zorgde voor een kort moment van twijfels waardoor ik doorvroeg wat er aan de hand was.

Dit doorvragen bleek achteraf uitermate nuttig, het zee oppervlakte is van serieuze omvang en mijn vluchttijd en afstand beperkt. De man wist mij te vertellen dat het om een ervaren windsurfer ging die men op zee was kwijt geraakt. De condities op zee waren vrij heftig. De sterke stroming, harde aflandige wind en krachtige windstoten hadden zelfs de meest getrainde zwemmers in de problemen kunnen brengen dus een surfer in nood tijdens deze omstandigheden kan heel vervelend uitpakken.

 

 

Flight log

Drones zoals de DJI Mavic 2 Pro zijn uitgerust met geavanceerde hardware, sensoren, hoogtemeters en GPS dat gebruikt maakt van de beschikbare satellieten waardoor nauwkeurige positie bepaling gedurende de vlucht vastgelegd wordt. Elke DJI piloot heeft een persoonlijk logbook waarin elke vlucht wordt geregistreerd. Hierdoor kan men middels vlieguren piloten classifiseren in ervaring en skills. Je zult nog versteld staan wat er tijdens vluchten allemaal wordt vastgelegd. Flightpad, afstand, hoogte, snelheid, waarschuwingen weercondities, magnetische storingen, systeem meldingen maar ook elke stickbeweging die de piloot maakt worden gerurende de totale vlucht opgeslagen in een zogenoemde flight log.

Tijdens de vlucht zie ik in het scherm de hoogte, snelheid, afstand Return to Home point en uiteraard de livefeed videobeelden of grafische kaart. Voor deze vlucht legde ik een afstand van 10.219 meter af, was mijn max. alt. 118 meter, duurde de totale vlucht 20 min., was mijn max. horizontale snelheid 14,0 meter per seconde en landen de drone 623 meter verwijderd van het Return to Home point. Op 5.252 meter afstand, gemeten vanaf het Return to Home point trof ik ter hoogte van de Zandmotor de surfer in nood aan. Omdat de hulpdiensten vlakbij dit point arriveerden kon ik hen vrij gemakkelijk deze afstand doorgeven.


Aanbevelingen voor hulpdiensten

Dat drones een serieuze bijdrage kunnen leveren voor brandweer, politie, ambulance en reddingsbrigade daar ben ik al vele jaren van overtuigd. Gelukkig neemt men daarin ook steeds meer initiatieven wat naar mijn idee een positieve ontwikkeling is. De menigte via een luidspeaker toejuichen de 1.5 meter tactiek in acht te nemen ben ik minder enthousiast over. Wanneer het over dit type zoekacties gaat, de brandweer een drone met hitte camera inzet of de politie een eye in the sky gebruikt tijdens een arrestatie dan is het wel bullseye.

Om ervoor te zorgen dat drones een serieuze bijdrage gaan leveren heb ik hier enkele tips voor de hulpdiensten.
- Start met multidisciplinaire oefeningen waarbij drones een ondersteunende rol gaan vervullen.
- Zorg voor goede onderlinge communicatie mogelijkheden.
- Faciliteer een livestream voor de hulpdiensten op de grond.
- Verdeel taken tijdens de vlucht over 2 personen (1 piloot, 1 cameraman).

 

 

Mocht er behoefte zijn over dit onderwerp verder te discussiƫren, neem dan contact op met Menno Mulder, 06-365 488 86, of stuur een email naar hello@dutchfellow.eu.

Share some love