Dutch fellow

Den Haag, 3 juni 2016

The sailors of Jacob Cornelis.

Na een drukke dag werken besluit ik tegen 19.00 u in de avond om wat te gaan 'spelen' met mijn spiegelreflex camera. Enkele dagen daarvoor via forums veel gelezen over het tweaken dan wel upgraden van mijn Canon EOS 7D mark II en een nieuw profiel geïnstalleerd. Natuurlijk probeer ik dit eerst veelvuldig uit voordat er daadwerkelijk productie mee gedraaid word en gisteren avond was dus zo'n uitgelezen moment.

 

Anders gelopen dan gepland.

Zomaar plaatjes schieten is er al een tijdje niet meer bij dus ook nu heb ik voor vertrek een plan gesmeden dat ik ten uitvoer wil gaan brengen. Met mijne nieuwe camera profiel was het idee aanvankelijk om op Scheveningen meeuwen te gaan filmen maar eenmaal aangekomen op de binnenhaven blijkt al snel dat deze avond een compleet andere invulling zou gaan krijgen. Aan meeuwen ontbrak het verre van maar na een paar minuten materiaal te hebben geschoten raak ik in gesprek met de schipper van de Jacob Cornelis, Robin Dekker. Een zeer aangenaam gesprek en er is duidelijk een 'click' tussen ons.

 

 

Nieuw avontuur voor de boeg.

Na een aantal minuten vanaf de wal met Robin gepraat te hebben nodigd hij mij uit om aan boord te komen. Uiteraard twijfel ik geen moment aan dit aanbod en sta binnen een nano seconde aan boord. Terwijl de heren de laatste voorbereidingen treffen en de netten nog een keer controleren schiet ik de ene te gekke beeldenreeks na de andere waarvan met gemak bovenstaande trailer gemaakt kon worden. Robin heeft duidelijk in de gaten met iemand te maken te hebben die volop plezier in zijn werk heeft en nodigd mij uit om een keer mee te gaan tijdens het vissen. Ook dit aanbod veroorzaakt verre van twijfel en zullen we binnenkort de details doornemen en een datum afspreken.

 

 

We zullen jullie via deze nieuwspagina op de hoogte houden van dit te gekke avontuur en beloven een ultra gerse film van dit verhaal te zullen maken (de trailer liegt er niet om en belooft nog wat). Robin en collega's, helemaal te gek dat ik dit al mocht filmen en wat ons betreft gaan we er een super film van maken. Ik neem binnenkort contact met jullie op.

Share some love