Biografie Menno Mulder.


Na een glansrijke carrière in de marketing en reclame branche, richtte Menno Dutch fellow op. Let wel, in een periode waarin de mondiale crisis hoogtij vierde en vrijwel iedereen hem voor gek verklaarde. Zijn uitleg? Wanneer je nu een bedrijf kan en durft te starten dan houd je jouw kop na de crisis zeker boven water. Zo blijkt!


Menno Mulder

Gestart in Rotterdam, gestrand in den haag.

Echt duidelijk een voorkeur heeft hij niet, elke stad heeft zijn charme en zijn minder aantrekkelijke kanten, al moet hij wel toegeven dat hier in Den Haag hij voor het eerst heimwee voelde na vele weken van huis te zijn. In 1988 nadat Menno zijn MAVO-diploma behaalde ging hij op aanraden van zijn tekenleraar naar het Grafisch Lyceum te Rotterdam wat een ware omslag qua studieresultaten gaf. Niet langer met de hakken over de sloot maar veel plezier en extreem hoge cijfers. Na het behalen van zijn diploma in 1992 zagen ook de mensen van Vormgeving Rotterdam (toenmalig stagebedrijf) dat deze fellow zeer getalenteerd is en boden hem een vast contract aan. Vier fantastische jaren volgde.

Gepokt en gemazeld.

Hoe goed het grafisch Lyceum je ook klaarstoomde voor het echte werk, de kneepjes van het vak leer je pas echt na jouw opleiding. Na Vormgeving Rotterdam volgde een aantal toonaangevende bureaus zoals Ophis, BDH Reclame en Reklamestudio Teller voordat hij gebeld werd door Originals (headhunters uit Rotterdam) met het verzoek te gaan praten over carrièremogelijkheden bij Ernst & Young. Een overtuigend nee volgde direct maar, hij liet zich toch overhalen wat achteraf, naast het oprichten van Dutch fellow, een van zijn beste keuzes was.

Uitdagingen.

Een van zijn eerste uitdagingen bestond uit het wegnemen van het slechte imago dat de studio bij partners van Ernst & Young had, een taak die hem op het lijf geschreven was. Na een half jaar er vol tegenaan gegaan te zijn, was er vrijwel niets meer van dit imago over en floreerde de studio als nooit daarvoor. Grote projecten werden niet langer aan derden uitbesteed wat vele fantastische concepten en producties opleverde. Naast alle huisstijl producten was Menno ook creatief verantwoordelijk voor alle NOC*NSF uitingen en maakte hij vele Olympisch gerelateerde producties. Met de dames van Events maakte hij diverse fraaie producties zoals het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw te Amsterdam, de opening van het nieuwe hoofdkantoor aan de Boompjes te Rotterdam en het Entrepreneur of the Year gala. Na het succesvol afsluiten van het gevreesde ING-project (monsterlijke bedragen gekoppeld aan vele banen en stapels werk) volgde het treurige Nieuws. De marketing afdeling in Rotterdam werd vrijwel in zijn geheel ontmanteld. Droevige stemming alom maar, ook een periode waarin nieuwe inzichten en kansen volgde.

Winnen.

Wie niet waagt, wie niet wint! Inmiddels heeft Menno ervaren dat zelfs onplezierige situaties zoals de ontmanteling van de marketing afdeling bij Ernst & Young ook nieuwe kansen en perspectieven kan betekenen. Het zien en het aandurven van deze kansen is waar het qua ondernemerschap echt om draait volgens hem. Dutch fellow is alweer wat jaartjes onderweg wat naast enkele hobbels in de weg, ook erkenning, prijzen en vele fraaie herinneringen opleverde. Plezier en bezieling zijn aspecten die door de jaren heen altijd hetzelfde bleven en hoopt hij er nog vele jaren achteraan te mogen plakken.

Ook toe aan een bureau dat het verschil maakt?