Dutch fellow

Den Haag, 21 oktober 2018

Maximale controle in camerabeweging.

Gisteren heb ik de Syrp Genie Mini gekocht. Dit geniale apparaatje zorgt voor maximale controle in camerabeweging. Zo op het eerste oog lijkt het een leuke gadget maar zodra de mogelijkheden van deze uitvinding doordringen dan is het snel gedaan met die indruk. De Syrp Genie Mini is een zeer gemakkelijk te gebruiken device dat in no-time een soepele pan-beweging, time-lapse, panorama opname, 360° foto of realtime video maakt. Nadat jouw smartphone via een Bluetooth connectie verbinding heeft gemaakt met het apparaat stel je het vingervlug in en start je de opname.

 

Syrp app voor iphone en android.

Motion control is een stuk eenvoudiger geworden! De Syrp Genie-app maakt via Bluetooth verbinding met de Genie Mini en je kunt kiezen uit een vloeiende beweging, time-lapse, video, panorama of 360° Daarna kun je overige instellingen snel via draaischijven instellen. Zodra je op record drukt doet de app en die zwarte puck de rest. Appeltje eitje toch?

 

 

Belangrijkste kenmerken van de Syrp Genie Mini:

• Belasting panning: 8kg
• Belasting tilt: 5 kg
• Max. snelheid: 360° in 31 sec.
• 1/4”-20 schroefdraad op de bovenkant
• 3/8”-20 schroefdraad aan de onderkant
• Syrp app voor iOS en Android
• Connectie via Bluetooth
• Camerapoort: 2.5mm
• Accessoirepoort: 3.5mm IR-kabel
• Voeding: li-ion accu
• Accuduur time-lapse: circa 40 uur
• Accuduur videostand: circa 5 uur
• Laadtijd: 3 uur
• Gewicht: 230 gram
Toepasbaarheid bij opdrachten

Vooropgesteld dat ik voor alle features mogelijkheden zie om deze toe te passen in de praktijk voorzie ik nu al dat vooral time-lapse een optie zal zijn die ik bij mijn opdrachtgevers in zal zetten tijdens videoproducties. Het registreren van bouwprocessen en transporten kunnen op deze manier in video's worden verwerkt zonder dat dit alle kostbare tijd in beslag neemt.

 

 

Alternatief voor drones

Een ander product van Syrp dat mijn interesse heeft gewekt is de Slingshot. Dit zou wel eens de oplossing kunnen zijn waar het gebruik van drones verboden is om toch een birdview effect te creëren. Tijdens evenementen boven het publiek laten glijden maar ook gebieden waar opslagtanks staan met gevaarlijke stoffen komen prima in aanmerking. Bij de Syrp Genie Mini was ik direct overtuigd dat dit product daadwerkelijk in de praktijk toegepast zal worden. Zoals jullie van Dutch fellow gewend zijn zal er eerst voldoende worden geoefend voordat het in de productie mee gaat  draaien. Wat de Syrp Slingshot betreft heb ik hier en daar nog wel enkele bedenkingen en zou dit product graag eens willen uitproberen voordat dit aangechaft wordt.

Share some love

Dutch fellow

Den Haag, 2 juli 2018

Wat is responsive design?

Simpel gezegd passen responsive websites zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website, waarvan de verschillende grids zich aanpassen aan de resolutie van het beeldscherm. Omdat de verscheidenheid aan beeldschermresoluties alsmaar toeneemt, is dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website.

Bij een responsive website is geen ingewikkelde apparaatdetectie of javascript nodig. Er is slechts één website waarvan de broncode onderhouden moet worden. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en hoe. De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen.

 

 

Waarom een responsive website?

We worden tegenwoordig doodgegooid met deze term, maar niet onterecht. Anno 2018 zijn er nog erg veel websites die niet goed werken op tablets en smartphones. Onderzoek toont aan dat 20 tot 25% van de websites bezocht worden op mobiele devices. Statistieken van onze klanten bevestigen dit. RWD is dus geen hype!

Als je online strategie serieus neemt dan is RWD de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe website. Bij een goed doordacht ontwerp zul je als resultaat hebben dat je meer bezoekers krijgt en dat deze langer op de website blijven, danwel overgaan tot actie. Een professionele website die met de tijd meegaat zorgt daarnaast ook voor imago verbetering.

 

 

Ben je mobiel vriendelijk?

Controleer hier hoe Google je website beoordeelt op Mobile Friendly. Dit zegt echter niets over de snelheid, maar geeft op zijn minst aan of je op de goede weg bent. Immers vanaf 2015 heeft Google het zoekalgoritme aangepast waardoor mobielvriendelijke websites een hogere ranking krijgen dan vergelijkbare websites welke alleen voor het desktop formaat zijn ontwikkeld.

 

 

Responsive, een must.

Met het toenemend aantal smartphones en tablets is het wat ons betreft geen overweging om voor een responsive website te kiezen maar een must. Deze techniek is ook uitstekend te combineren met een CMS systeem, zoals WordPress. Wij willen u hier graag vrijblijvend over informeren. Neem hiervoor contact op met Menno Mulder, 06-365 488 86, of stuur een email naar hello@dutchfellow.eu

Share some love

Dutch fellow

Den Haag, 25 juni 2016

Een filmavontuur op grote hoogte.

De voorbereidingen voor het filmproject naar Marokko van Art of Seeing Journeys waren in volle gang en afhankelijk leek het erop dat dit mijn eerste buitenlandse filmavontuur zou gaan worden totdat op 14 maart de telefoon ging. 'Ha Menno, je spreekt met Ed van Weenen. Heb je zin om over twee dagen naar Oostenrijk af te reizen om daar filmopnames voor de Skihut te maken?'.

De bedenktijd op die vraag duurde ongeveer een nano seconde en volgde na 'Hey Oldskool Ed'. Natuurlijk had ik zin in een filmavontuur in Kaprun en sprak met Ed af om diezelfde middag nog naar de Skihut te komen. De dames van de marketing afdeling van de Skihut namen de briefing met mij door en op 16 maart was ik onderweg naar Kaprun om daar filmbeelden van de omgeving en twee collega's van de Skihut te maken.

 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Dat dit type filmprojecten meer voorbereiding dan twee dagen nodig hebben zal voor velen geen verrassing zijn maar, ik was al in vergevorderd stadium voor het filmproject in Marokko en kon delen van die voorbereiding ook voor Kaprun gebruiken.

Travel light, yeah right. Een stelling die ik als backpacker direct zal beamen gaat helaas niet op voor buitenlandse filmprojecten. Een flightcase voor de drone, eentje voor de Ronin, camera equipement, statieven en een videorig zorgden al gauw voor zo'n kleine 30 kilo aan gewicht. Dan ben je er nog niet want je kan natuurlijk niet in jouw blote kont op een berg gaan staan filmen. Gelukkig waren beide vluchten met Transavia geboekt en had met hen al uitgebreid overleg gehad over het vervoeren van de drone naar Marokko. Even doorgeven dat ik eerst naar Oostenrijk zou reizen was voldoende.

 

 

Een dorp omringd door enorme bergen.

Vanaf Salzburg Airport is Kaprun met een taxi in ongeveer 3 uur te bereiken. Dat is, mits je niet in een kop staart botsing verzeild raakt. Gelukkig reed mijn chauffeur in een Mercedes type TANK waardoor we geen letselschade opliepen en zelfs mijn dure video equipement de klap overleefde. Helaas verliep mijn aankomst in Kaprun hierdoor wel anders dan dat ik gepland had.

Het skigebied van Kaprun, Zell am See behoort tot de Europa Sportregion en bestaat uit ruim 140 kilometer pistes die reiken tot een hoogte van 3029 meter. De gletsjer Kitzsteinhorn is sneeuwzeker en vanuit het dorp binnen 20 minuten te bereiken met comfortabele liften.

Natuurlijk stond ik bij aankomst in Kaprun te trappelen om mijn bird de lucht in te gooien maar moest helaas al mijn equipement opnieuw checken om er zeker van te zijn dat alles nog werkte na de botsing op de snelweg.

 

 

The making of Kaprun, Oostenrijk.

Dat dit filmproject zou leiden tot maximaal improviseren en heel snel vrienden ter plaatse maken wist ik feitelijk voor aanvang al. Iets wat overigens niet echt rocket science is met een drone en de nodige camera equipement onder de armen.

Natuurlijk gunnen we jullie ook een kleine blik achter de schermen en bedanken de Eisbar, Skischool Hartweger en het rescueteam van Kaprun voor hun medewerking.

 

 

De film Kaprun, Oostenrijk.

Dat je in twee filmproductie dagen veel kunt doen daar ben ik al enige tijd van overtuigd. Dat je in twee filmproductie dagen onderstaande film kunt maken (ruw materiaal) is feitelijk ook nieuw voor mij en bedank de Skihut Scheveningen voor dit te gekke avontuur.

 

 

Heb jij ook een bijzonder verzoek?

Schroom niet en mail jouw terugbel verzoek naar hello@dutchfellow.eu. We zullen dan binnen 24 uur contact met jou opnemen en de mogelijkheden doornemen of een afspraak inplannen om deze te bespreken.

Share some love

Dutch fellow

Den Haag, 3 juni 2016

The sailors of Jacob Cornelis.

Na een drukke dag werken besluit ik tegen 19.00 u in de avond om wat te gaan 'spelen' met mijn spiegelreflex camera. Enkele dagen daarvoor via forums veel gelezen over het tweaken dan wel upgraden van mijn Canon EOS 7D mark II en een nieuw profiel geïnstalleerd. Natuurlijk probeer ik dit eerst veelvuldig uit voordat er daadwerkelijk productie mee gedraaid word en gisteren avond was dus zo'n uitgelezen moment.

 

Anders gelopen dan gepland.

Zomaar plaatjes schieten is er al een tijdje niet meer bij dus ook nu heb ik voor vertrek een plan gesmeden dat ik ten uitvoer wil gaan brengen. Met mijne nieuwe camera profiel was het idee aanvankelijk om op Scheveningen meeuwen te gaan filmen maar eenmaal aangekomen op de binnenhaven blijkt al snel dat deze avond een compleet andere invulling zou gaan krijgen. Aan meeuwen ontbrak het verre van maar na een paar minuten materiaal te hebben geschoten raak ik in gesprek met de schipper van de Jacob Cornelis, Robin Dekker. Een zeer aangenaam gesprek en er is duidelijk een 'click' tussen ons.

 

 

Nieuw avontuur voor de boeg.

Na een aantal minuten vanaf de wal met Robin gepraat te hebben nodigd Robin mij uit om aan boord te komen. Uiteraard twijfel ik geen moment aan dit aanbod en sta binnen een nano seconde aan boord. Terwijl de heren de laatste voorbereidingen treffen en de netten nog een keer controleren schiet ik de ene te gekke beeldenreeks na de andere waarvan met gemak bovenstaande trailer gemaakt kon worden. Robin heeft duidelijk in de gaten met iemand te maken te hebben die volop plezier in zijn werk heeft en nodigd mij uit om een keer mee te gaan tijdens het vissen. Ook dit aanbod veroorzaakt verre van twijfel en zullen we binnenkort de details doornemen en een datum afspreken.

 

 

We zullen jullie via deze nieuwspagina op de hoogte houden van dit te gekke avontuur en beloven een ultra gerse film van dit verhaal te zullen maken (de trailer liegt er niet om en belooft nog wat). Robin en collega's, helemaal te gek dat ik dit al mocht filmen en wat ons betreft gaan we er een super film van maken. Ik neem binnenkort contact met jullie op.

Share some love

Dutch fellow

Den Haag, 22 mei 2016

De hinderlagen van ultra gers werk hebben.

Laat ik maar gelijk de deur intrappen en met een van de hardnekkigste beginnen. Het gevaar van heel leuk werken hebben is dat mensen hier misbruik van maken en opdrachten voor nop of een knaak en een Bounty willen laten maken. Omdat het zo leuk is om te doen ben je al snel geneigd hieraan mee te werken en kan jullie oprecht schrijven dat ook ik hier vele malen ingetuind ben. De dikke boezemvriend of vriendin uit jouw jeugd die feitelijk alleen op de stoep staat wanneer hij of zij wat nodig heeft en de overige dagen spoorloos is. Een goede opdrachtgever die even een avontuurtje langs de lijn heeft. De schooiers die in dikke BMW's voor de deur komen staan om vervolgens het gesprek te beginnen dat er geen budget is en bijna vergeten eerst hallo te zeggen. Feitelijk hebben we ze in alle soorten en maten al een keer of meerdere malen meegemaakt en na vele uitglijders hebben we eindelijk iets van strategie hier tegen ontwikkeld.

 

Voor niets gaat de zon op en de rest kost geld.

Als eerste zijn we gestopt met de woorden 'creatieven zijn nu eenmaal niet commercieel ingesteld' uit te kramen. Sterker nog, we zijn rete commercieel en hanteren nog net niet prijzen afgerond op 99 cent. Gratis bestaat niet, alles kost geld. Om niet in een vlerk te veranderen werken we af en toe (zonder uurloon te rekenen) voor enkele stichtingen die zonder winstoogmerk misstanden willen aanpakken. Concreter geschreven hebben we het dan over Warchild en Het Wereld Natuurfonds waarbij we zelfs grenzen stellen aan het salaris van de directeur. Natuurlijk maken we zo nu en dan ook wel eens een uitzondering voor onze top opdrachtgevers maar ook hier letten we goed op dat het ook echt bij uitzonderingen blijven.

 

 

Van leuk werk moet je af en toe bijkomen.

Een andere hinderlaag van serieus formaat is het kwijtraken van de balans tussen privé en werk. Leuk werk kun je met gemak tachtig tot negentig uur per week volhouden alleen krijgen we uiteindelijk allemaal hier ook de rekening van gepresenteerd. Ook hierin moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat deze balans bij mij ook regelmatig zoek is zeker wanneer er grote uitdagingen op me wachten. Kortom dan wint de drive, de bezieling en kick om mooie producten te maken het van het verstand en ga ik over de schreef.

 

 

Gelukkig hoeft het op ons atelier niet altijd over werk te gaan en is er voldoende ruimte voor persoonlijke onderwerpen (prima medicijn tegen bovenstaande alinea). Kortom, ook bij Dutch fellow kunnen we ook lekker chillen en steken met enige regelmaat de vuurkorf of BBQ aan als de behoefte daar is. Ik ben er heilig van overtuigd dat juist dit stoom afblazen ervoor zorgt dat we keer op keer erin slagen om kickin ass grafische producties te maken dus zal ervoor waken dat deze ruimte er altijd zal zijn.

Share some love

Dutch fellow

Den Haag, 21 mei 2016

5 jaar oefenen en serieuze investeringen gingen eraan vooraf.

Het verradelijke met drones is en blijft toch wel dat men het snel als een speeltje gaat zien. Dit terwijl het in alle opzichten geen speelgoed is. Ik heb het dan op de eerste plaats over de schade die het kan veroorzaken maar zeker ook de investeringen die nodig zijn om dit type producties te kunnen maken liegen er niet om.

Ons avontuur met drones begon in 2010, in de Mediamarkt om precies te zijn. Daar liep ik tijdens het shoppen tegen een Parrot Ar Drone aan. Direct tijdens deze eerste encounter had ik in de gaten dat dit nieuwe product de potentie had om wereldgeschiedenis te schrijven evenals dat het de mediawereld zou veranderen. Kortom, ik ging overstag en kocht voor ruim 400,- euro mijn eerste drone.

 

 

Lesmateriaal.

Dat ik tijdens de aankoop van mijn eerste drone niet in de gaten had dat dit vooral lesmateriaal zou zijn waarvan ik er eerst nog 4 volledig kort zou vliegen is achteraf maar goed ook want met die voorkennis had ik vrijwel zeker niet aan dit avontuur begonnen. Gelukkig waren de laatste twee al Chinese replica's die ongeveer de helft in prijs waren ten opzichte van het Franse broertje, de Ar Parrot.

Inmiddels worden we regelmatig om advies gevraagd door zowel hobbyisten en beginnende professionals waarbij bovenstaande alinea standaard ons advies geworden is. Dat je daarmee niet alleen jouw portemonnee een groot plezier doet maar ook wanneer het om veiligheid gaat het vele malen verantwoorder is dan gelijk met een zware drone te beginnen staat als een paal boven water. Tel daarbij op dat het in het begin er vooral om gaat te leren vliegen zonder brokken te maken en alle hulpmiddeltjes daarin niet helpen en de keuze zou snel gemaakt moeten zijn. Uiteraard schuilt hierin de strategie dat het daarna alleen maar makkelijker gaat worden waarbij de focus meer op video en fotografie komt te liggen en de hulpmiddeltjes zoals GPS en sonar sensoren ervoor zorgen dat de drone niet crashed.

 

Klaar voor het echte werk.

Nadat ik mijn vierde drone ook tegen een boom had stuk gevlogen wist ik precies hoe en wat ik fout deed waardoor mijn drone in onderdelen uit de lucht viel en maakte de overstap naar mijn eerste serieuze drone, de DJI Phantom Vision II plus. Kort daarna verkocht ik deze drone weer via Marktplaats en kocht met een flinke duit extra mijn eerste DJI Inspire.

 

 

Ondanks mijn twijfels tijdens de aanschaf van deze peperdure machine is dit achteraf een slimme keuze geweest en werden de eerste producties met deze vlieger een feit.Dat DJI heel goed naar haar concurrent de AR Parrot had gekeken en dan vooral waar het aan ontbrak bij deze machines daar twijfel ik geen moment aan. 2 verschillende positie systemen maar ook met twee personen een machine bedienen zijn slechts enkele van die verbeteringen waarmee zij direct de markt veroverde. Wel blijf ik geloven dan mensen pas echt overtuigd raakte nadat men de beelden terug zag die met een DJI camera (4K) gemaakt waren. Vooral die camera maar ook de algehele vliegprestaties zorgde ervoor dat we echte producties konden gaan maken.

 

 

In de praktijk...

Nog steeds ontdekken we nieuwe toepassingen en verkennen we nieuwe markten maar weten inmiddels ook dat het inzetten van drones bij techniek en bouw gerelateerde producties serieus het verschil maakt. Dit zelfde geldt trouwens ook voor de horeca, hospitality en toerisme industrie. Om deze stelling extra kracht bij te zetten treffen jullie hier enkele producties van tevreden opdrachtgevers.

 

 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We kunnen jouw nieuwsgierigheid heel goed begrijpen en willen je daarom vragen jouw terugbel verzoek te mailen naar hello@dutchfellow.eu. Wij zullen dan binnen 24 uur contact met jou opnemen en de mogelijkheden doornemen of een afspraak inplannen om deze te bespreken.

Share some love

Dutch fellow

Den Haag, 17 mei 2016

Een kort verslag van de filmproductie van dansschool Spotlights.

Het is alweer even geleden dat Thessa ons benaderde met het verzoek een aantal filmpjes van hen te maken die zij tijdens een dansvoorstelling zullen gaan laten zien. Na wat wikken en wegen hebben we dit toegezegd te doen en afgelopen was het zover.

In de ochtend troffen we elkaar bij Centraal Station Den Haag en vandaar uit reden we met elkaar naar de eerste locatie, park Clingendeal. Hier hebben de eerste drie dansers hun act gedanst en zie je hier de eerste beelden wat slechts warmdraaien is, zowel voor de spieren en de camera.

-Nadat iedereen zijn of haar act had opgevoerd reden we naar de tweede locatie, het noorderstrand. Hier hebben we eerst heerlijk gelunched en daarna ging Thessa hier haar dans opvoeren. Het resultaat? Prachtige beelden langs de waterlijn, vele toeschouwers en dik applaus.