Dutch fellow

Den Haag, 25 juni 2016

Een filmavontuur op grote hoogte.

De voorbereidingen voor het filmproject naar Marokko van Art of Seeing Journeys waren in volle gang en afhankelijk leek het erop dat dit mijn eerste buitenlandse filmavontuur zou gaan worden totdat op 14 maart de telefoon ging. 'Ha Menno, je spreekt met Ed van Weenen. Heb je zin om over twee dagen naar Oostenrijk af te reizen om daar filmopnames voor de Skihut te maken?'.

De bedenktijd op die vraag duurde ongeveer een nano seconde en volgde na 'Hey Oldskool Ed'. Natuurlijk had ik zin in een filmavontuur in Kaprun en sprak met Ed af om diezelfde middag nog naar de Skihut te komen. De dames van de marketing afdeling van de Skihut namen de briefing met mij door en op 16 maart was ik onderweg naar Kaprun om daar filmbeelden van de omgeving en twee collega's van de Skihut te maken.

 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Dat dit type filmprojecten meer voorbereiding dan twee dagen nodig hebben zal voor velen geen verrassing zijn maar, ik was al in vergevorderd stadium voor het filmproject in Marokko en kon delen van die voorbereiding ook voor Kaprun gebruiken.

Travel light, yeah right. Een stelling die ik als backpacker direct zal beamen gaat helaas niet op voor buitenlandse filmprojecten. Een flightcase voor de drone, eentje voor de Ronin, camera equipement, statieven en een videorig zorgden al gauw voor zo'n kleine 30 kilo aan gewicht. Dan ben je er nog niet want je kan natuurlijk niet in jouw blote kont op een berg gaan staan filmen. Gelukkig waren beide vluchten met Transavia geboekt en had met hen al uitgebreid overleg gehad over het vervoeren van de drone naar Marokko. Even doorgeven dat ik eerst naar Oostenrijk zou reizen was voldoende.

 

 

Een dorp omringd door enorme bergen.

Vanaf Salzburg Airport is Kaprun met een taxi in ongeveer 3 uur te bereiken. Dat is, mits je niet in een kop staart botsing verzeild raakt. Gelukkig reed mijn chauffeur in een Mercedes type TANK waardoor we geen letselschade opliepen en zelfs mijn dure video equipement de klap overleefde. Helaas verliep mijn aankomst in Kaprun hierdoor wel anders dan dat ik gepland had.

Het skigebied van Kaprun, Zell am See behoort tot de Europa Sportregion en bestaat uit ruim 140 kilometer pistes die reiken tot een hoogte van 3029 meter. De gletsjer Kitzsteinhorn is sneeuwzeker en vanuit het dorp binnen 20 minuten te bereiken met comfortabele liften.

Natuurlijk stond ik bij aankomst in Kaprun te trappelen om mijn bird de lucht in te gooien maar moest helaas al mijn equipement opnieuw checken om er zeker van te zijn dat alles nog werkte na de botsing op de snelweg.

 

 

The making of Kaprun, Oostenrijk.

Dat dit filmproject zou leiden tot maximaal improviseren en heel snel vrienden ter plaatse maken wist ik feitelijk voor aanvang al. Iets wat overigens niet echt rocket science is met een drone en de nodige camera equipement onder de armen.

Natuurlijk gunnen we jullie ook een kleine blik achter de schermen en bedanken de Eisbar, Skischool Hartweger en het rescueteam van Kaprun voor hun medewerking.

 

 

De film Kaprun, Oostenrijk.

Dat je in twee filmproductie dagen veel kunt doen daar ben ik al enige tijd van overtuigd. Dat je in twee filmproductie dagen onderstaande film kunt maken (ruw materiaal) is feitelijk ook nieuw voor mij en bedank de Skihut Scheveningen voor dit te gekke avontuur.

 

 

Heb jij ook een bijzonder verzoek?

Schroom niet en mail jouw terugbel verzoek naar hello@dutchfellow.eu. We zullen dan binnen 24 uur contact met jou opnemen en de mogelijkheden doornemen of een afspraak inplannen om deze te bespreken.

Share some love