Dutch fellow

Den Haag, 21 mei 2016

5 jaar oefenen en serieuze investeringen gingen eraan vooraf.

Het verradelijke met drones is en blijft toch wel dat men het snel als een speeltje gaat zien. Dit terwijl het in alle opzichten geen speelgoed is. Ik heb het dan op de eerste plaats over de schade die het kan veroorzaken maar zeker ook de investeringen die nodig zijn om dit type producties te kunnen maken liegen er niet om.

Ons avontuur met drones begon in 2010, in de Mediamarkt om precies te zijn. Daar liep ik tijdens het shoppen tegen een Parrot Ar Drone aan. Direct tijdens deze eerste encounter had ik in de gaten dat dit nieuwe product de potentie had om wereldgeschiedenis te schrijven evenals dat het de mediawereld zou veranderen. Kortom, ik ging overstag en kocht voor ruim 400,- euro mijn eerste drone.

 

 

Lesmateriaal.

Dat ik tijdens de aankoop van mijn eerste drone niet in de gaten had dat dit vooral lesmateriaal zou zijn waarvan ik er eerst nog 4 volledig kort zou vliegen is achteraf maar goed ook want met die voorkennis had ik vrijwel zeker niet aan dit avontuur begonnen. Gelukkig waren de laatste twee al Chinese replica's die ongeveer de helft in prijs waren ten opzichte van het Franse broertje, de Ar Parrot.

Inmiddels worden we regelmatig om advies gevraagd door zowel hobbyisten en beginnende professionals waarbij bovenstaande alinea standaard ons advies geworden is. Dat je daarmee niet alleen jouw portemonnee een groot plezier doet maar ook wanneer het om veiligheid gaat het vele malen verantwoorder is dan gelijk met een zware drone te beginnen staat als een paal boven water. Tel daarbij op dat het in het begin er vooral om gaat te leren vliegen zonder brokken te maken en alle hulpmiddeltjes daarin niet helpen en de keuze zou snel gemaakt moeten zijn. Uiteraard schuilt hierin de strategie dat het daarna alleen maar makkelijker gaat worden waarbij de focus meer op video en fotografie komt te liggen en de hulpmiddeltjes zoals GPS en sonar sensoren ervoor zorgen dat de drone niet crashed.

 

Klaar voor het echte werk.

Nadat ik mijn vierde drone ook tegen een boom had stuk gevlogen wist ik precies hoe en wat ik fout deed waardoor mijn drone in onderdelen uit de lucht viel en maakte de overstap naar mijn eerste serieuze drone, de DJI Phantom Vision II plus. Kort daarna verkocht ik deze drone weer via Marktplaats en kocht met een flinke duit extra mijn eerste DJI Inspire.

 

 

Ondanks mijn twijfels tijdens de aanschaf van deze peperdure machine is dit achteraf een slimme keuze geweest en werden de eerste producties met deze vlieger een feit.Dat DJI heel goed naar haar concurrent de AR Parrot had gekeken en dan vooral waar het aan ontbrak bij deze machines daar twijfel ik geen moment aan. 2 verschillende positie systemen maar ook met twee personen een machine bedienen zijn slechts enkele van die verbeteringen waarmee zij direct de markt veroverde. Wel blijf ik geloven dan mensen pas echt overtuigd raakte nadat men de beelden terug zag die met een DJI camera (4K) gemaakt waren. Vooral die camera maar ook de algehele vliegprestaties zorgde ervoor dat we echte producties konden gaan maken.

 

 

In de praktijk...

Nog steeds ontdekken we nieuwe toepassingen en verkennen we nieuwe markten maar weten inmiddels ook dat het inzetten van drones bij techniek en bouw gerelateerde producties serieus het verschil maakt. Dit zelfde geldt trouwens ook voor de horeca, hospitality en toerisme industrie. Om deze stelling extra kracht bij te zetten treffen jullie hier enkele producties van tevreden opdrachtgevers.

 

 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We kunnen jouw nieuwsgierigheid heel goed begrijpen en willen je daarom vragen jouw terugbel verzoek te mailen naar hello@dutchfellow.eu. Wij zullen dan binnen 24 uur contact met jou opnemen en de mogelijkheden doornemen of een afspraak inplannen om deze te bespreken.

Share some love